Dietetyka i suplementacja - Studia podyplomowe

Dietetyka i suplementacja

DLACZEGO DIETETYKA?

Dietetyka to jedna z najprężniej rozwijających się dziedzin nauki. Zapotrzebowanie społeczeństwa na specjalistów z zakresu żywienia i dietetyki wciąż wzrasta ze względu na panujące trendy związane ze zdrowym trybem życia – powszechną modą na zdrową żywność oraz przykładaniem szczególnej wagi do tego z jakich produktów składa się nasza codzienna dieta. Jednocześnie od kilku lat dostrzega się w Polsce wzrost zainteresowania zdrowym stylem życia, dbałością o sylwetkę i wygląd. Popyt na usługi dietetyczne wzrasta także ze względu na wciąż rosnącą liczbę osób chorujących na otyłość. Chętniej korzystamy z porad specjalistów, którzy ustalają nam zbilansowaną i indywidualną dietę. 

DLA KOGO?

Nasza oferta skierowana jest do wszystkich absolwentów studiów wyższych (licencjackich, inżynierskich, magisterskich), którzy:

  • są zainteresowani zdrowym żywieniem,
  • chcą lepiej zadbać o zdrowie swoje i bliskich,
  • szukają dodatkowej specjalności poza już wykonywaną pracą,
  • są instruktorami, trenerami lub sportowcami i chcą poszerzyć swoje kompetencje,
  • pracują w zawodach okołomedycznych i medycznych,
  • prowadzą własną działalność, w której wiedza z obszarów dietetyki, suplementacji i zdrowego żywienia może być przydatna (sklepy ze zdrową żywnością, bary i restauracje, kluby fitness, siłownie, domy opieki i inne).

UWAGA: Do wzięcia udziału w studiach nie jest wymagane ukończenie studiów medycznych lub okołomedycznych


CO MOGĘ OSIĄGNĄĆ?

Wiedzę i umiejętności, które pozwolą Ci:

  • planować prawidłowo zbilansowaną dietę dla zdrowego i chorego człowieka,
  • określać wartość energetyczną żywności,
  • charakteryzować pozytywny i negatywny wpływ makro- i mikroskładników na organizm człowieka,
  • oceniać stan odżywienia człowieka oraz rozpoznawać typy niedożywienia,
  • zapobiegać chorobom cywilizacyjnym oraz jaką terapię żywieniową stosować w różnych jednostkach chorobowych,
  • poznać techniki przygotowywania potraw dietetycznych dla osób w różnych stanach fizjologicznych oraz dla różnych grup ludności,
  • wskazywać zagrożenia i pozytywne elementy stosowania diet niekonwencjonalnych (będących m.in. świadectwem filozofii, przekonań religijnych, kulturowych) w porównaniu z prawidłowo zbilansowaną dietą człowieka,
  • dobierać produkty spożywcze w sposób holistyczny dla człowieka,
  • rozpoznawać psychologiczne uwarunkowania problemów odżywiania,
  • rozumieć, jak emocje wpływają na nasze odżywianie. 

JAKIE KWALIFIKACJE ZDOBĘDĘ?

Niezbędne do fachowego doradztwa żywieniowego i dietetycznego oraz pracy w ramach:

  •          własnej działalności gospodarczej w zakresie poradnictwa dietetycznego,
  •          poradni żywieniowych,
  •          zakładów żywienia zbiorowego,
  •          organizacji konsumenckich,
  •          klubów sportowych,
  •          placówek sportowych i turystyczno-rekreacyjnych,
  •          placówek oświatowych kształcących w zakresie nauk o żywności i żywieniu,
  •          instytutów naukowo-badawczych,
  •          ośrodków badawczo-rozwojowych.

ABY ZAPOZNAĆ SIĘ Z PROGRAMEM STUDIÓW KLIKNIJ TUTAJ

KTO PROWADZI ZAJĘCIA?

Gabriela Grzechuła

Fizjoterapeutka, masażystka i dietetyk. Zainspirowana harmonijną filozofią Huny ukończyła kurs masażu Lomi Lomi Nui, który pomaga uzyskać równowagę pomiędzy ciałem, umysłem i duchem. W Międzynarodowej Akademii Refleksologii uzyskała tytuł Refleksologa, a w swojej pracy stosuje również akupunkturę ucha, techniki gua sha oraz terapię bańkami. Zajmuje się ponadto dietetyką oraz ziołolecznictwem według zasad Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. W Instytucie Medycyny Klasztornej w Katowicach uzyskała zawód Zielarza-Fitoterapeuty. Ukończyła szkolenie z zabiegów Lakshmi na ciało, inspirowanych filozofią ajurwedyjską. 

Udziela porad dietetycznych i ziołoleczniczych, w zależności od potrzeb konkretnej osoby. Szkoli i prowadzi warsztaty oraz spotkania dla kobiet z zakresu żywienia, zdrowego stylu życia oraz technik masażu.

 

Joanna Wardenga

Dietetyk kliniczny, absolwentka Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach. Jest aktywną uczestniczką wielu szkoleń i konferencji naukowych z zakresu żywienia człowieka, żywienia w sporcie, leczenia żywieniowego w warunkach szpitalnych i domowych, żywienia w chorobach cywilizacyjnych. Aktualnie sama szkoli kolejnych ekspertów i pasjonatów prawidłowego odżywiania się. Organizuje także spotkania dotyczące zdrowego stylu życia dla osób mających problemy między innymi z nieprawidłową masą ciała, złymi nawykami żywieniowymi czy nieefektywnym odchudzaniem.
 

Ewa Schmidt

Z wykształcenia mgr inż., skończyła Zarządzanie i inżynierię Produkcji Żywności w Akademii Techniczno-Humanistycznej w Bielsku Białej. Jest zielarzem bioenergoterapeutą i fitoterapeutą – kurs ukończyła w Instytucie Medycyny Klasztornej w Katowicach, od ponad 15 lat zajmuje się makrobiotyką. W swoim gabinecie praktykuje również terapię wisceralną. Obecnie poszerza swoje horyzonty, studiując Nową Medycynę Germańską.
 
 CZAS TRWANIA

2 semestry (200 godzin)  – zajęcia odbywają się w systemie zaocznym, w soboty i niedziele, dwa razy w miesiącu. Dodatkowo jeden zjazd na egzamin końcowy.

 

OPŁATY

Opłata rejestracyjna:  120 zł

Opłata rejestracyjna dla Absolwentów GWSH: 0 zł

Czesne: 4800 zł 4080 zł (-15%): (płatne w ośmiu ratach po 510 zł)

Czesne dla Absolwentów GWSH 4800 zł 3840 zł (-20%): (płatne w ośmiu ratach po 480 zł)

Aby skorzystać z promocji należy dokonać rejestracji internetowej do 31 stycznia 2018 r. oraz złożyć dokumenty do 7 lutego 2018 roku.

Termin rozpoczęcia zajęć: kwieceń 2018

Powyższe terminy mogą ulec zmianie. Liczba miejsc ograniczona.

 

Uczelnia zastrzega sobie prawo zakończenia rekrutacji przed planowanym terminem. Informujemy, że w przypadku zbyt małej liczby kandydatów kierunek może nie zostać uruchomiony. W przypadku nieuruchomienia studiów opłata rejestracyjna oraz czesne podlega zwrotowi.

 

ZAPISY

SZCZEGÓŁOWYCH INFORMACJI NT. STUDIÓW UDZIELAJĄ PRACOWNICY CENTRUM STUDIÓW PODYPLOMOWYCH, KURSÓW I SZKOLEŃ GWSH

Romualda Węglarska – tel. (32) 3570 582, e-mail: roma.weglarska@gwsh.pl

Anna Włodarz – tel. (32) 3570 582, e-mail: podyplomowe@gwsh.pl

Janusz Centawer – tel. (32) 3570 528, e-mail: janusz.centawer@gwsh.pl

Rekrutacja na studia podyplomowe jest otwarta i odbywa się na zasadzie kolejności zgłoszeń. Aby zapisać się na studia podyplomowe, należy dokonać rejestracji internetowej poprzez kliknięcie w poniższy baner:

 

REKRUTACJA NA STUDIA

Wpis nie zawiera tagów

Dodaj komentarz

Wyzerowanie Hasła
Proszę wprowadź swój adres e-mail. Otrzymasz nowe hasło na maila.